הסדרת חריגות בנייה

חריגות בנייה?! מה זה?!

בואו  נדבר על חריגות בנייה ובנייה לא חוקית.

אני מאמינה שרב הבנייה הלא חוקית קוראת בתום לב אצל האנשים, מחוסר ידע והבנת החוק.

אך לצערי חוסר ידיעת החוק אינה פוטרת מהחוק.

חריגות בנייה = בנייה שנבנתה ללא היתר בנייה ( ללא אשורים מהעירייה). ואינה תואמת להיתר בנייה מאושר (על היתר בנייה אפרט בצורה מפורטת בהמשך)

מתי בדרך כלל אנחנו מבינים שיש חריגות בנייה?

  • אחד האפשרויות היא בקניית הבית. הבעיה בזה שלפעמים זה קורה דווקא אחרי שאנחנו חיים בבית או שרוצים למכור אותו.

  • רב האנשים לוקחים שמאי בשביל משכנתא. השמאי עושה כמובן את העבודה שלו על הצד הטוב ביותר אך לא תמיד יודע לזהות את כל חריגות הבנייה. הוא כנראה כן יצליח לזהות אם יש יותר או פחות חדרים, מחסן וכד' אך יהיה לו קשה לזהות שינויים בגובה הבנייה,   שינוי בגדרות , שינוי בחלונות ודלתות, כיסוי פרגולה חומרי גמר ועוד.

  • האפשרות השנייה היא פיקוח ייזום, בו העירייה שולחת פיקוח לשטח ובמידה ונראים חריגות בנייה מתחילים תהליך אכיפה. זה לא קורה הרבה אך עדיין יכול לקרות.

  • האפשרות השלישית הינה תלונה שמתקבלת בעירייה לגבי הנכס (למשל משכנים) . במצב זה הפיקוח מחויב להגיע לשטח ולתת מענה לפנייה.

  • האפשרות הרביעית- עבודות בשטח.
    במקרה זה יכולה להתבצע בדיקה על ידי פיקוח של העירייה, האם קיים היתר בנייה לעבודות שמבוצעות בשטח ובמידה ולא, והעבודות המבוצעות אינן בהיתר בנייה, העירייה תוציא צו הפסקת עבודה ותתחיל בתהליך האכיפה.

תהליך האכיפה:

תהליך האכיפה מתחיל בפתיחת תיק פיקוח, הזמנה לשימוע בעירייה – מול מח' הפיקוח, הפסקת עבודה, במידה ולא מתחילים הסדרה של החריגות , כנסות והליכים משפטיים. במידה ולא ניתן להסדיר את חריגות הבנייה יכולים לחייב בהריסת הבנייה הלא חוקית או בשחזור אלמנטים שנהרסו (בדרך כלל השחזור יהיה  במבנים ואתרים לשימור או בבתים משותפים)

3
Scroll to Top